Për kryeministrin e ardhshëm të Republikës së Kosovës

Nga: Arbër S. Paçarizi

Rekomandoj dhe sygjeroj per Kryeministrin e ardhshem te Qeverise se Republikes se Kosoves, qe planeprogramin e tij politik ta nis dhe zhvilloj duke marrur per model dhe per baze vetem Kryefamiljarin e FAMILJES.

E kush eshte Kryefamiljari i Familjes ?

Kryefamiljari i familjes, eshte personi i cili perkujdeset per te gjithe anetaret e familjes, i perkrahe ne te mire dhe ne te keqe, ndan gezimin dhe hidherimin me ta, ndjen qdo emocion te tyre dhe njeherit ndihmon dhe sakrifikon gjithqka ne jete qe ata te ndjehen mire dhe te sigurt.

E si munde te ndjehet mire kryefamiljari, kur ndonjeri prej anetareve te familjes, eshte i SEMUR.
E si munde te ndjehet mire kryefamiljari kur ndonjeri nga anetaret e familjes, eshte i URITUR.
E si munde te ndjehet mire kryefamiljari kur ndonjeri nga anetaret e familjes, eshte i PASHKOLLUAR.
E si munde te ndjehet mire kryefamiljari kur ndonjeri nga anetaret e familjes, eshte i PAPUNESUAR.
E si munde te ndjehet mire kryefamiljari kur ndonjeri nga anetaret e familjes, eshte i PASIGURT.
E si munde te ndjehet mire kryefamiljari kur ndonjeri nga anetaret e familjes, eshte i PASHPRESE…

Nese njeri nga anetaret e familjes, eshte i semur, i uritur, i pashkolluar, i paarsimur apo i papunesuar, kryefamiljarit nuk do ti shkonte ne mendje te investonte ne lukse personale, rroba dhe vetura luksoze, ne trotuare apo dyer te oborrit, si dhe ne fasad te shtepis, PSE ?
Sepse nuk jane investime me prioritet dhe jetike per familjen e tij.

Le te supozojme, sikur kryefamiljari ka ne familjen e tij te gjithe anetaret e lartepermendur.

1. Gjeja e pare qe do te bente, eshte te sakrifikoj gjithqka per sherimin e anetarit te familjes i cili eshte i semur, sepse nese ai vdes, me vete do te merrte edhe nje pjese te zemres se tij.

2. Gjeja e dyte qe do te bente eshte te ngopte me ushqim anetarin e uritur.

3. Gjeja e trete qe do bente eshte te shkollonte anetarin e pashkolluar,

4. Gjeja e kater qe do bente eshte te punesonte anetarin e papunesuar,

5. Gjeja e peste qe do bente eshte te siguroje anetarin e pasigurt,

6. Gjeja e gjashte qe do bente eshte te sjellte shpresen e anetarit te pashprese te familjes…

IMAGJINONE QFARE LUMTURIE DHE GEZIMI DO BURONTE NE KETE FAMILJE.

Andaj kryeminister, para autostradave miliardeshe, projekteve milioneshe, investimeve luksi, dhe investime te cilat nuk jane me prioritet per popullin, ju lus dhe rekomandoj qe te investohet ne keto 5 fusha me prioritet primar, si ne:

1. Ministrin e Shendetesise,
2. Ministrin e Bujqesise,
3. Ministrin e Arsimit
2. Ministrin e Punes dhe Mireqenies Sociale, dhe
5. Ministrin e Dejtesise…

Kerkesa ime eshte qe ashtu siq duhet te veproje nje Kryefamiljar brenda familjes se tij, ashtu te veproje edhe Kryeministri i ardhshem i Republikes se Kosoves, duke punuar per popullin e vete, me dinjitet, menquri, vullnet dhe dashuri, ti konsideroj te gjithe qytetaret e Kosoves, si anetar te barabarte te shtetit, te investoj dhe ndihmoj ne problemet e tyre te cilat jane Primare dhe Jetike per ta.

Me respekt per ju z. Kryeministër i RKS-ës, nga Arbër S. Paçarizi- qytetar i RKS-ës.

” Kjo leter dedikohet per te gjithe kandidatet aktual per Kryeminister te RKS-es “.

#dragobil, #malisheve, #kosove, #qeveria, #rks, #kuvend, #deputet, #minister, #kryeminister, #president…